Neem contact met ons op

Contact opnemen

Vind uw Psycholoog Nijmegen | direct deskundige zorg

PsyZorg Nijmegen e.o. biedt kwaliteit in behandeling en diagnostiek aan binnen de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) en de Specialistische GGZ (SGGZ) voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Zoekt u een ervaren, vakkundige psycholoog bij u in de buurt?

U kunt snel en eenvoudig uw psycholoog in en rond Nijmegen vinden via de zoekfunctie of via de kaart.

Bekijk de informatie van ruim 40 psychologen in Nijmegen en omgeving. Zij staan borg voor vakkundigheid en een persoonlijke aanpak bij psychologische klachten (ook specialisten voor kinderen en jong volwassenen). Niet elke psycholoog behandelt alle klachten of hanteert alle methodes. Zoek de psycholoog die uw voorkeur heeft.

PsyZorg Nijmegen e.o. is het samenwerkingsverband van 40 psychologen in Nijmegen en omstreken. Zij verzorgen de Generalistische Basis GGZ. Dit wil zeggen kortdurende psychologische behandeling en begeleiding bij lichte tot matig ernstige psychische klachten. Deze zorg is alleen na verwijzing van de huisarts toegankelijk. PsyZorg Nijmegen e.o. werkt samen met huisartsenorganisatie OCE aan een zorgprogramma voor de GGZ in de regio Nijmegen. Zo blijft de zorg voor uw klachten dichtbij, toegankelijk, zinnig en betaalbaar. En van goede kwaliteit. Essentieel hierbij is de samenwerking van de zorgprofessionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners, GZ-psychologen, algemeen maatschappelijk werk, psychiatrisch verpleegkundigen, wijkteams en psychiaters. Als de huisarts op lokaal niveau in Nijmegen een netwerk heeft opgebouwd waarin ook psychologen participeren, dan zal de huisarts vaak hiernaar verwijzen.

shutterstock_1054146434

Hoe verschilt de Generalistische Basis GGZ van de Specialistische GGZ?

De psycholoog in de GB-GGZ richt zich op de minder zware problematiek. De psycholoog in de SGGZ richt zich op zwaardere en/of complexe problematiek die meestal langdurig bestaat, waarbij soms sprake is van een verhoogd risico en er noodzaak bestaat voor vaak langdurige behandeling.