Praktijk voor Psychologie in Nijmegen en Mook - Marjan Pulles-Hendriks

Marjan Pulles-Hendriks

Contact opnemen

Praktijk voor Psychologie in Nijmegen en Mook - Marjan Pulles-Hendriks

Marjan Pulles-Hendriks: Praktijk voor Psychologie in Nijmegen en Mook

Op deze pagina vindt u informatie over Marjan Pulles-Hendriks, Gezondheidszorg-, eerstelijnspsycholoog en cognitief gedragstherapeut. Tevens vindt u informatie over Praktijk voor Psychologie.
Therapy can also be given in English. For information please check our website: www.praktijkvoorpsychologie.net

Marjan Pulles-Hendriks studeerde in 1997 af aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Vanaf die tijd heeft zij als psycholoog in diverse werkvelden in de gezondheidszorg gewerkt. Hierdoor heeft zij ervaring in zowel de eerstelijns als tweedelijns psychologische behandelingen (GGZ) voor volwassenen en ouderen.

Marjan is gekwalificeerd Gezondheidszorgpsycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog (ELP)®, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg en Cognitief Gedragstherapeut VGCt®. Zij is tevens gekwalificeerd ParkinsonNet therapeut. Daarnaast heeft zij onder andere de basis- en vervolgcursus schematherapie gevolgd.

Marjan Pulles:

"Mijn interesse is gedurende de jaren steeds meer uitgegaan naar de eerstelijnspsychologische zorg waardoor ik dan ook in 2008 Praktijk voor Psychologie heb opgericht. Het samen met de cliënt onderzoeken van de onderliggende oorzaken van de klachten en samen zoeken naar welke mogelijkheden er zijn om de klachten te verminderen vind ik een mooie uitdaging. Het doel hierbij is dat de cliënt na de sessies voldoende handvatten heeft om zelf verder te kunnen gaan."

Marjan houdt overdag spreekuur op beide locaties in Nijmegen: Brakkenstein en Nijmegen-Oost. En op de locatie in Mook. Marjan geeft ook Engelstalige therapie.

De Praktijk

Praktijk voor Psychologie is een Eerstelijnspsychologen (ELP) praktijk gevestigd in Nijmegen (Brakkenstein), Nijmegen-Oost (Villa Westhof) en Mook. Wij zijn goed bereikbaar voor inwoners van Nijmegen, Mook, Malden, Groesbeek en omstreken. De praktijk richt zich op kortdurende, klachtgerichte behandelingen. De behandeling is vaak kort van duur en is er op gericht uw klachten op een concrete en praktische manier aan te pakken. Vaak zijn een paar gesprekken al voldoende. Zeker wanneer u vroeg met uw klachten aan de slag gaat zal eerstelijnspsychologische zorg goed helpen. Blijf dus niet te lang lopen met gedachten als "ik kom er alleen wel uit" of "het moet eerst erger worden, het valt nu nog mee".

Binnen de praktijk kunt u terecht met klachten zoals:

 • Somberheid, depressie
 • Angst- en paniekklachten
 • Verwerkingsproblemen door ziekte of verlies van een naaste
 • Overspannenheid, stress, burn-out
 • Werk- en studieproblemen, werkloosheid
 • Problemen in relatie of vriendschap
 • Levensfaseproblematiek, zingevingsvragen
 • Geheugenproblemen
 • Opvoedingsproblemen
 • Onzekerheid en/of negatief zelfbeeld
 • Dwangmatig handelen en/of gedachten die terugkomen
 • Vermoeidheid en ‘vage’ lichamelijke klachten (hoofdpijn, maagpijn)
 • Problemen met het ouder worden.

Bij ernstige problemen kan er voor gekozen worden om u door te verwijzen naar andere hulpverleners (SGGZ; Specialistische GGZ). Dit gebeurt altijd in samenspraak met u en uw huisarts.

De therapie richt zich op iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Binnen de praktijk zijn ook de volgende psychologen werkzaam:

Martine PloegmakersMarjan van de Laar, en Karolien Harink.

De therapie

De psychologen van Praktijk voor Psychologie werken generalistisch en eclectisch. Dat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van technieken en gangbare therapeutische richtingen binnen de psychologie die de meeste kans op succes hebben. Maatwerk is het uitgangspunt: per persoon wordt gekeken naar de best passende werkwijze en technieken. De meest gebruikte therapeutische technieken zijn cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, schematherapie, Acceptatie en Commitment Therapie en mindfulness therapie.

De (eerstelijns)psycholoog werkt klachtgericht. Dat wil zeggen dat uw klacht centraal staat, niet de eventuele achterliggende problemen. Steeds wordt concreet gewerkt aan het doel, namelijk dat u zonder hulpverlening verder kan en dat uw klachten niet erger worden.

Het streven is om binnen één à twee weken na aanmelding een eerste gesprek te laten plaatsvinden. Een regulier gesprek duurt drie kwartier.

Vraag en antwoord

Heeft u vragen over bijvoorbeeld de vergoeding uit de basisverzekering, lees dan onze Vraag & antwoord pagina. Of neem gerust contact met ons op of lees meer op www.praktijkvoorpsychologie.net

Contact

Heeft u een vraag, neem dan telefonisch of via e-mail contact op.

Telefoon: 06-23388225
E-mail: info@praktijkvoorpsychologie.net
Website: http://praktijkvoorpsychologie.net/

Locaties:

Locatie Brakkenstein
Medisch Centrum Brakkenstein
Kanunnik Boenenstraat 8
6525WJ Nijmegen
Gelderland, Nederland

Locatie Villa Westhof (Nijmegen-Oost)

Villa Westhof
Berg en Dalseweg 172
6522CC Nijmegen
Gelderland, Nederland
Locatie de Mookerheide

Medisch Centrum Mook
Groesbeekseweg 7
6585KE Mook
Gelderland, Nederland
KvK nummer: 09207414