Psychologenpraktijk Draat Beek-Ubbergen| Pauline Draat

Pauline Draat

Contact opnemen

Psychologenpraktijk Draat  Beek-Ubbergen| Pauline Draat

Let op: Deze praktijk neemt vanaf 1 april 2018 geen cliënten meer aan.

Mijn naam is Pauline Draat, ik ben GZ-psycholoog en heb mijn praktijk aan huis in Beek-Ubbergen. Mijn praktijk is gericht op kortdurende, klachtgerichte behandelingen. Het doel van de behandeling is om de klachten op te lossen of hanteerbaar te maken.

Iedereen kan wel eens 'vastlopen' in zijn/haar leven. Mensen kunnen het moeilijk hebben met zichzelf of in de omgang met anderen. Als het niet lukt om er op eigen kracht uit te komen kan deskundige hulp u hierbij helpen. Dit kan het begin zijn van een verandering in de goede richting.

Bij mij kunnen volwassenen terecht met problemen zoals:

  • depressieve klachten: somberheid, schuldgevoelens, gebrek aan zelfvertrouwen
  • angstklachten
  • pijnklachten
  • traumaverwerking
  • burnoutverschijnselen
  • spanningsklachten
  • arbeid- of studiegerelateerde problematiek
  • opvoedingsproblematiek

Daarnaast is individuele of groepscoaching mogelijk. Hierbij draait het om uw talenten aan te boren en verder te ontwikkelen waardoor uw prestaties en uw leervermogen verbeteren. Om dit te bereiken worden gesprekken gevoerd op basis van gelijkwaardigheid en in onderlinge interactie situaties geanalyseerd, oplossingen verkend en in de praktijk gebracht.

Over Pauline Draat

Ik ben Pauline Draat (1953) en ik studeerde in 1986 af aan de Katholieke Universiteit Nijmegen in de Ontwikkelingspsychologie. Vervolgens deed ik wetenschappelijk onderzoek op het Max Planck Institüt. Ik heb jarenlange ervaring in de eerstelijns zorg en in re-integratietrajecten.

Daarnaast ontwikkel en verzorg ik trainingen (o.a. voor de Politie). Vanaf 1995 ben ik Gedragswetenschappelijk Trainer (NIP). Sinds 2000 ben ik GZ-Psycholoog (BIG geregistreerd) en in 2004 heb ik het certificaat Rationeel Emotieve Therapie behaald.

Vanaf 1985 ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Mijn certificaat EMDR heb ik in 2009 behaald.

Werkwijze

Intake

In het intakegesprek maken we kennis en worden uw klachten geïnventariseerd.
Naar aanleiding daarvan wordt in het tweede gesprek met u besproken welke stappen er ondernomen kunnen worden en wat de verwachte duur van de behandeling is.

De behandeling is erop gericht om uw problemen weer zo spoedig mogelijk de baas te worden.

Vorm van de behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd op basis van cognitieve gedragstherapie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit een zeer effectieve vorm van therapie is bij diverse klachten. Voor traumaverwerking kan eventueel EMDR worden ingezet.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een therapievorm waarin psychische klachten of stoornissen behandeld worden door de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedrag duidelijk te maken. Er wordt een analyse gemaakt van wat de in stand houdende factoren zijn.
Door het aanleren van alternatieve gedachten en gedragingen kan de cirkel doorbroken worden.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze techniek is een effectieve techniek gebleken voor onder andere het verwerken van een schokkende gebeurtenis.
Er wordt doelgericht gewerkt op het trauma en de meeste cliënten ervaren dat er gedurende en na de sessies een proces van verwerking op gang is gekomen. Bij eenmalige traumatische gebeurtenissen (een ongeluk, een ongeval) kan EMDR binnen enkele sessies leiden tot forse klachtvermindering en verbetering in functioneren.

Voor meer informatie: www.emdr.nl

Afronding

Aan het eind van de behandeling wordt aandacht besteed hoe u verder kunt en hoe om te gaan met een eventuele terugval.

Contact

Psychologenpraktijk Draat

Nieuwe Holleweg 16
6573 DX Beek-Ubbergen
T. 06-31.05.95.42
E. psypraktijkdraat@upcmail.nl

http://www.psychologenpraktijkdraat.nl

 

Voor een routebeschrijving verwijs ik u naar de Google maps pagina, deze biedt ook de mogelijkheid om uw route te plannen: Google Maps

De praktijk is met verschillende buslijnen te bereiken. Ik adviseer u hiervoor OV reisinformatie te raadplegen.

De praktijk is gelegen tegenover Nieuwe Holleweg 67. Als u de oprit oprijdt dan is de praktijk gevestigd in het laatste huis. Daar kunt u uw auto ook parkeren.